HTML

hiper

A hipermarketek és a kereskedelem csodálatos világa. Nézzünk a dolgok mélyére! Hogyan működik a hiper? Ha van ötleted, témád, vagy posztot szeretnél írni a témával kapcsolatban, akkor küldj e-mailt a következő címre: droli99@gmail.com

Utolsó kommentek

  • Szabina Petroczki: Üdvözlöm! Azt szeretném kérdezni hogy mit tegyek a következő dologban?Ma vásároltam egy játékautót... (2018.05.10. 15:34) Ha nem jó az ajándék...
  • bogarász: Kedves Droli! Kicsit kései a hozzászólásom, de ma pont így jártam. csak más termékkel. Már a tábl... (2012.02.11. 15:36) Sajt, Penny Market, botrány
  • Attila__: A www.gyerunkvasarolni.hu weboldalon gyerekjáték végiglapozni a legfrissebb akciós újságokat és ka... (2011.12.15. 21:03) Akciós újságban csak magyarul!
  • flippant: Árufeltöltőnek hol lehet jelentkezni? Milyen végzettség kell hozzá? Könnyű árufeltöltőként elhelye... (2011.12.12. 17:50) Dolgozzunk hiperben! Az árufeltöltő feladatai
  • Rézszakáll: És a karalábéra tesznek érzékelőt?? Mert, hát a karalábé, és a zsömle, stb. könnyen pakolható csip... (2011.06.26. 13:06) Önkiszolgáló pénztár
  • Utolsó 20

A pénztárosok feladatai 1. rész

2009.03.06. 13:53 Droli

A Hogyan működik a pénztár? című fejezetben megismerkedhettünk a pénztár életének szervezésével; most a pénztár egyéni "hősével", a pénztáros feladataival foglalkozunk.

Ha megfigyeltek egy álláshirdetést, mely pénztárosok számára készül, akkor láthatjátok, hogy a pénztárosnak 3 fő feladata van:

1. A vásárló kedves, mosolygós fogadása és kiszolgálása: azaz, amikor megérkezik a vásárló a kasszához, köszönünk neki, mosoly, az esetleges kérdéseket legjobb tudás szerint meg kell válaszolni, a végén megköszönni a vásárlást, és elköszönni a vásárlótól. Ezzel a pénztárosnak azt a hitet kell erősíteni a vásárlóban, hogy ő, mint egyén, fontos az áruház számára. Ne feledkezzünk el arról, hogy a hiperekkel szemben az egyik legfőbb ellenérv a személyes kiszolgálás hiánya (mint pl. egy kisboltban), ezt a pénztárosok tudják valamennyire ellensúlyozni.

2. Pontos, megbízható pénztárblokk készítése: azaz elszkennel mindent. Biztonsági szempontból a pénztárosoknak nagy felelősségük van: ha nem veszik észre az újság közé, vagy dobozokba rejtett "szajrét", akkor az a vásárló nagy valószínűséggel ki is tudja vinni az árut. A pénztáros tehát valamilyen szempontból biztonsági őr is, csak míg a biztonsági őr nem tud minden vásárlót "átvizsgálni", addig a pénztáros igen. A pontosság azt is jelenti, hogyha például több tételt szkennel el egyszerre a pénztáros (pl. 5 ásványvizet), akkor ügyelnie kell arra, hogy a szorzó ott legyen. A pénztáros biztonsági okokból nem szolgálhat ki rokont vagy ismerőst, mivel fennáll a veszélye, hogy például ezek a szorzók kimaradnak... (gyakorlatban persze ezt nehéz megvalósítani, hogy ki az ismerős, és ki nem)

3. Pénzkezelés: a vételár pontos beszedése. Mikor a vásárló fizet, hangosan le kell számolni előtte a pénzt, be kell ütni a gépbe, s a visszajárót is hangosan le kell számolni a vásárló előtt. Az alternatív fizetési módoknál figyelni kell, hogy lehet-e azzal fizetni (pl. melegétel-utalvány). Kártyás fizetésnél figyelni kell arra, hogy a tranzakció vissza lett-e igazolva, s a megfelelő összeggel lett-e visszaigazolva. S ami a legfontosabb: tilos megtéveszteni a vásárlót, azaz kevesebbet vagy többet visszaadni neki! Ha kevesebbet ad vissza a vásárlónak, az ugyanolyan hiba, mintha többet ad vissza. A műszak végén a kasszának nullásnak kell lennie, vagy belül kell lennie egy tolerálható szinten; ha ezt túllépi, akkor szankcionálják (pl. képzés, elbeszélgetés, későbbiekben akár elbocsátás is).

4. Egyéb teendők: például az áru elcsomagolása előre odakészített pénztárzacskókba; pénztárügyeletesi feladatok ellátása; leltáron való részvétel; adott helyzetben árufeltöltői munka.

A pénztáros feladata tehát elég sokrétű; a következő (izgalmasabb) fejezetben azzal ismerkedhetünk meg, hogy ezeket hogyan tudja egy hiper ellenőrizni.

 

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: munka pénz vásárló pénztár alkalmazott ügyeletes hiper kassza pénztárblokk

A bejegyzés trackback címe:

https://hiper.blog.hu/api/trackback/id/tr70985295

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása