HTML

hiper

A hipermarketek és a kereskedelem csodálatos világa. Nézzünk a dolgok mélyére! Hogyan működik a hiper? Ha van ötleted, témád, vagy posztot szeretnél írni a témával kapcsolatban, akkor küldj e-mailt a következő címre: droli99@gmail.com

Utolsó kommentek

  • Szabina Petroczki: Üdvözlöm! Azt szeretném kérdezni hogy mit tegyek a következő dologban?Ma vásároltam egy játékautót... (2018.05.10. 15:34) Ha nem jó az ajándék...
  • bogarász: Kedves Droli! Kicsit kései a hozzászólásom, de ma pont így jártam. csak más termékkel. Már a tábl... (2012.02.11. 15:36) Sajt, Penny Market, botrány
  • Attila__: A www.gyerunkvasarolni.hu weboldalon gyerekjáték végiglapozni a legfrissebb akciós újságokat és ka... (2011.12.15. 21:03) Akciós újságban csak magyarul!
  • flippant: Árufeltöltőnek hol lehet jelentkezni? Milyen végzettség kell hozzá? Könnyű árufeltöltőként elhelye... (2011.12.12. 17:50) Dolgozzunk hiperben! Az árufeltöltő feladatai
  • Rézszakáll: És a karalábéra tesznek érzékelőt?? Mert, hát a karalábé, és a zsömle, stb. könnyen pakolható csip... (2011.06.26. 13:06) Önkiszolgáló pénztár
  • Utolsó 20

Sajt, Penny Market, botrány

2009.06.10. 08:56 Droli

A Penny-s sajtüggyel kapcsolatban már sokan leírták a véleményüket, kétségkívül egy érdekes jelenség kapott sajtóvisszhangot – de tegyük hozzá, ez a hiperben dolgozók számára abszolút nem volt meglepő. Azonban szeretném, ha leszögeznénk egy-két dolgot:

 

  • A vásárlók viselkedése következmény, az okozat pedig az, hogy a Penny meghirdetett egy akciót, amire nem készült fel. Tehát az elsődleges felelősség a Pennyt terheli.
  • Az 50-60 guriga sajt, amit az áruházak az akcióra kaptak, nem volt elégséges.
  • Meg lehet-e ezért a Pennyt büntetni? Ha az áruház bizonyítani tudja, hogy normál esetben (értsd: normál akciónál) ez az 50-60 guriga elég lett volna, akkor nem fognak büntetést kapni. Szerintem azonban a laikusok számára is világos, hogy ilyen olcsó árra kevés az 50-60 guriga sajt, s ez előre is látható volt... Figyelem! Az, hogy az újságba odaírják, hogy korlátozott készlet áll rendelkezésre, nem fogadható el védekezésnek.
  • Miután várható, hogy ezt az áruház nem fogja tudni bebizonyítani, akkor megáll az a tényállás is, hogy egy olyan akcióval hülyítették be a vásárlókat, melyről már előre tudták, hogy nem fog működni. Ez büntetést fog maga után vonni a GVH részéről.
  • A büntetés mértéke, tekintve hogy a Penny visszaeső, elég magas lesz.

Van egy gyanúm, hogy hogyan találták ki ezt az akciót (nincs rá bizonyítékom, csak gyanú). Alighanem a beszerzés egy normálisabb árat talált ki, mondjuk 699 Ft/kg, de valamelyik nagykutya (vagy a marketing?) leszólt, hogy „szülinap lesz, legyen 550!”. Ezt közölték az áruházakkal, ahol az igazgatók alighanem itt kapták az első szívinfarktust, hiszen tudták, hogy ilyen áron „roham” lesz. Egyedüli esélyük az volt, ha elég mennyiséget kapnak belőle. Nos ez nem jött be, kaptak 50-60 gurigát; itt kaphatták a második infarktust. Innentől kezdve már csak úsztak az árral, s készültek a vasárnapi szükségállapotra. Vasárnap az áruházakban tombolt a tömeg, botrány, idegileg kikészült dolgozók, miközben aki ezt kitalálta, otthon, nyugalomban nézte a tévét. Hát, ennyi.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hiper.blog.hu/api/trackback/id/tr391175389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sárkányszív (törölt) 2009.06.10. 13:47:21

Már írtam erről vagy két hete ,ki volt írva hogy a sajt darabja, a blokkon is így volt végül a kilencszázból lett ezerhárom amit be blokkoltak ,persze nekem messze van az üzlet nem is néztem ott meg a blokkot, de a másik héten reklamálásomra azt mondták ,mindenki tudja hogy kilója annyi.Nekem nem kell többet a sajtjuk.Különben is vacak.

bogarász 2012.02.11. 15:36:08

Kedves Droli!

Kicsit kései a hozzászólásom, de ma pont így jártam. csak más termékkel. Már a táblája is eldőlve, elszórva volt a terméknek. Tudom, általában mire számítsak, de ez átverés és szándékos megtévesztés. Írja oda, hogy az első 10 vásárló kaphat belőle, na az nem átverés. A prospektus címlapjára teszi a terméket, aztán már 8.00-tól már nem kapható. Tróger ez az egész.
süti beállítások módosítása