HTML

hiper

A hipermarketek és a kereskedelem csodálatos világa. Nézzünk a dolgok mélyére! Hogyan működik a hiper? Ha van ötleted, témád, vagy posztot szeretnél írni a témával kapcsolatban, akkor küldj e-mailt a következő címre: droli99@gmail.com

Utolsó kommentek

  • Szabina Petroczki: Üdvözlöm! Azt szeretném kérdezni hogy mit tegyek a következő dologban?Ma vásároltam egy játékautót... (2018.05.10. 15:34) Ha nem jó az ajándék...
  • bogarász: Kedves Droli! Kicsit kései a hozzászólásom, de ma pont így jártam. csak más termékkel. Már a tábl... (2012.02.11. 15:36) Sajt, Penny Market, botrány
  • Attila__: A www.gyerunkvasarolni.hu weboldalon gyerekjáték végiglapozni a legfrissebb akciós újságokat és ka... (2011.12.15. 21:03) Akciós újságban csak magyarul!
  • flippant: Árufeltöltőnek hol lehet jelentkezni? Milyen végzettség kell hozzá? Könnyű árufeltöltőként elhelye... (2011.12.12. 17:50) Dolgozzunk hiperben! Az árufeltöltő feladatai
  • Rézszakáll: És a karalábéra tesznek érzékelőt?? Mert, hát a karalábé, és a zsömle, stb. könnyen pakolható csip... (2011.06.26. 13:06) Önkiszolgáló pénztár
  • Utolsó 20

Az osztályvezető-menedzser feladatai

2009.03.26. 15:15 Droli

Mikor vásárlóként vezetőt kérsz, vele találkozol. Ha telefonon érdeklődsz, hogy mikor lesz az adott termékből, ő válaszol. Mikor árufeltöltőnek felvételizel, ő felvételiztet. Igen, az osztályvezető-menedzser pozíció kulcsfontosságú az áruház életében. Az első részben az osztályvezető feladataival fogunk megismerkedni.

 

Az osztályvezető-menedzser legfontosabb feladata az adott osztály forgalmának és nyereségének biztosítása (amit a központ előír). Ennek megvalósítására az osztályvezető kap bizonyos eszközöket az áruháztól:

Meghatározza az osztály termékválasztékát. Az osztályvezető kap egy rendelési ívet, melyen az összes termék szerepel, ami rendelhető, s ebből kiválogatja azokat, amelyeket az adott osztályon tartani kíván. Ez persze nehéz feladat, hiszen egy tapasztalatokkal nem rendelkező osztályvezető honnan tudja, mit kell tartani? Persze, az áruházvezetés elvárja, hogy a teljes választék megtalálható legyen, ilyenkor azonban sokszor rettenetesen túlzsúfolt lesz az osztály kinézete, éppen ezért kell finoman kiszelektálni a nem kellő termékeket.

Meghatározza a termékek kihelyezését. Pl. mi kerüljön sorvégre? Mi legyen teljes facingben? Melyik terméket tartsuk raklapos kihelyezésben? Ezeket sokszor a központ előírja, de a gyakorlati megvalósítás más lehet, sőt, egy ügyes osztályvezető figyelembe veszi a helyi sajátosságokat is, s ezzel is növeli forgalmát.

Meghatározza a termékek árait. Mi mennyibe kerüljön (hogy profitot termeljen, de egyben a versenytársak árai alatt legyen!), akciók tárgyalása, valamint ügyelni kell az újságos árak betartására is. Az árak állítása közben arra is figyelni kell, hogy valóban megvalósuljanak, mert árcsökkentésnek csak úgy van értelme, ha megjelenik cimkén/dekoráción.

Az osztályvezetőnek tartania kell a kapcsolatot a szállítókkal, akciókat kell tárgyalnia, s helyi promóciókat kell készítenie.

Foglalkoznia kell a vásárlói panaszokkal, a termékek javíttatásáról, szervízeléséről gondoskodik.

Az osztályvezetőnek vannak humán kötelezettségei is. Felvételizteti az alkalmazottakat, osztályos dolgozóinak megírja a beosztását, értekezletet tart nekik, értékeléseket készít róluk, és nem utolsósorban, kiadja a feladatokat, s ellenőrzi ezek végrehajtását.

Az osztályvezetőnek mindezekről beszámolóval tartozik közvetlen és közvetett főnökeinek. Be kell tudnia mutatni az osztálya terveit, politikáit a jövőre nézve (pl. mi kerül sorvégre jövő héten, miért), értékeléseket kell készítenie az elmúlt kereskedelmi eseményekről, az esetleges forgalmi célok el nem éréséről, illetve a jövőben javítandó pontokról.

Az osztályvezetőnek felügyelni kell a selejtet és a leltárhiányt, s mindent elkövetni annak érdekében, hogy ezen adatok a kereten belül maradjanak.

 

Mint a fentiekből kiderül, az osztályvezető az alkalmazott, a felsővezetés, a szállító és a vásárló közötti ütközőpontot jelenti, éppen ezért elég idegölő munkáról van szó. A feladat sokrétűsége viszont olyan tapasztalatot jelent, mely az adott területen az osztályvezetőt szakértővé teszi, ezáltal a későbbi karrier során nagy hasznát veheti az itt szerzett tudásnak.

 

A következő részben arról lesz szó, hogy kiből és hogyan lehet osztályvezető-menedzser.

4 komment

Címkék: politika interjú forgalom menedzser osztályvezető termék ár vásárló osztály alkalmazott vezető hiper visszáru

A bejegyzés trackback címe:

https://hiper.blog.hu/api/trackback/id/tr811027076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vegaaa 2009.03.27. 11:14:52

kihagytad az ügyeletet:) nálunk a frissárun legalábbis mindig benn kell lennie egy osztályvezetönek, aki az összes frissárú osztályra ügyel. ha bezárt az áruátvétel és nagyon fontos cucc jön, akkor azt át kell tudnia venni. vevöszolis problémákat kezelnie kell, visszárut is rendben kell tartani (ha ebböl nagyon sok van akkor mondjuk néha lenéz és szétpakolja, de legtöbbször zárás elött rendszerez és visszahordja a zöldségesnek, a tejesnek, a péknek stb.) ha délelöttös ügyeletes, akkor a visszaállt árakat kinyomtatja és odaadja az osztályos dolgozóknak. esetleg ha kurvarendes akkor a napi akciót is elintézi neked (mert ugye a fönököd egy lusta dög és nem képes reggel nyolc elött beérni)
egyébként a különbözö cégek területi képviselöivel való "tárgyalás" is megér egy misét. nem egyszer voltam tanuja ordibálásnak

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.03.27. 21:52:15

@Vegaaa: tényleg kihagytam, pedig eszembe volt... :-)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.04.03. 23:11:47

@Nagy Ervin: ez még csak az első rész, lesz még egy második is :-)
süti beállítások módosítása