HTML

hiper

A hipermarketek és a kereskedelem csodálatos világa. Nézzünk a dolgok mélyére! Hogyan működik a hiper? Ha van ötleted, témád, vagy posztot szeretnél írni a témával kapcsolatban, akkor küldj e-mailt a következő címre: droli99@gmail.com

Utolsó kommentek

  • Szabina Petroczki: Üdvözlöm! Azt szeretném kérdezni hogy mit tegyek a következő dologban?Ma vásároltam egy játékautót... (2018.05.10. 15:34) Ha nem jó az ajándék...
  • bogarász: Kedves Droli! Kicsit kései a hozzászólásom, de ma pont így jártam. csak más termékkel. Már a tábl... (2012.02.11. 15:36) Sajt, Penny Market, botrány
  • Attila__: A www.gyerunkvasarolni.hu weboldalon gyerekjáték végiglapozni a legfrissebb akciós újságokat és ka... (2011.12.15. 21:03) Akciós újságban csak magyarul!
  • flippant: Árufeltöltőnek hol lehet jelentkezni? Milyen végzettség kell hozzá? Könnyű árufeltöltőként elhelye... (2011.12.12. 17:50) Dolgozzunk hiperben! Az árufeltöltő feladatai
  • Rézszakáll: És a karalábéra tesznek érzékelőt?? Mert, hát a karalábé, és a zsömle, stb. könnyen pakolható csip... (2011.06.26. 13:06) Önkiszolgáló pénztár
  • Utolsó 20

Jelentkezzetek a hiperbe dolgozni MOST!

2009.10.08. 08:41 Droli

Aki munkát keres, s szeretne hiperben dolgozni, most jelentkezzen! Ilyenkor zajlik ugyanis a karácsonyi szezonmunkások kiválasztása. Legalábbis reméljük.

 

A karácsonyi időszak gyakorlatilag november elején (halottak napja után) megkezdődik, s eléggé megterheli a hipereket. Maga a decemberi hónap az éves forgalom akár 15-20%-át is adhatja, éppen ezért a hiperek nem bízzák a véletlenre, s „segédmunkaerő” bevetésével próbálják kiegészíteni a dolgozói létszámot. Ezt a segédmunkaerőt több helyről is össze lehet gyűjteni: lehet például diákokat „rendelni” egy diákmunkások kiközvetítésével foglalkozó cégtől, aztán lehet munkaerőt kölcsönözni, de a legjobb megoldás mégis a „saját” felvétel, amikor is határozott szerződéssel veszik fel a dolgozókat. Miért is? Egyrészt a diák illetve a kölcsönzött munkaerő nehezen motiválható, másrészt nehezen képezhető. Ugyanis korántsem evidens, hogy mindig ugyanaz a diák érkezik ugyanarra az osztályra, lehet, hogy egyik nap itt, másik nap ott fog dolgozni, így viszont nem fogja átlátni az aznapi prioritásokat, ráadásul vevőkiszolgálásnál is hiányos tudással fog rendelkezni. Másrészt az ilyen ideiglenes munkaerő munkamorálja, hát, nem mindig a legjobb, miután csak abban motivált, hogy ledolgozza a napi penzumot, de abban nem, hogy az adott osztály jobb forgalmat érjen el. Viszont olcsó, s nem kell annyit bajlódni a HR-nek a papírmunkával meg az adminisztrációval.

 

Viszont a határozott szerződésű dolgozónál már több lehetőség van a motiválásra és a fejlesztésre. Egyrészt akit október közepén felvesznek, annak még mindig van két hete betanulni a hiper és az adott osztály alapjait még a nagy roham előtt, másrészt akár prémiummal, vagy a határozott idő határozatlanná alakításának lehetőségével el lehet érni, hogy rendesen dolgozzon. Ez utóbbi lehetőséget nagyon kiemelném: miután a hiperekben elég nagy a fluktuáció, a jól dolgozó és igyekvő munkaerőnek megvan az esélye arra, hogy pont vele töltsék be az egyik kilépett helyét – erre elég sok példa van.

 

Ez a felvételi időszak jelenleg is zajlik, általában pont most (szeptember vége - október közepe) csinálják. Lehet, hogy nem is hirdetik, mert eleve annyian beadják az önéletrajzukat az adott hiperbe, hogy nincs rá szükség. Tehát aki munkát keres, az most nyugodtan keresse meg a vevőszolgálati pultot, ahol eligazítják, hogy kit kell keresni jelentkezéssel kapcsolatban. Arra fel kell készülni, hogy ilyenkor nem sokat vacakolnak a felvétellel, könnyen lehet, hogy a pályázó már másnap írásbeli tesztre megy, rá két napra behívják szóbelire, s az azt követő nap már kezd is (ez így együtt négy nap a jelentkezéstől számolva)! Általánosságban kijelenthető, hogy most a legkönnyebb bejutni egy hiperbe. Ja, és ne tessék „fanyalogni”, hogy ki melyik osztályra szeretne kerülni: ilyenkor általában az italra, az édesre, a zöldségre, a játékra, a szezonálisra (kertészet vagy karácsonyi dekoráció), és a szórakoztató elektronikára keresnek embert, s először ezeket a helyeket fogják feltölteni; szóval akinek élete álma, hogy a női ruhán legyen, az ne csodálkozzon, ha nem oda rakják.

 

A nagy kérdés az, hogy a válság mennyire nyomja rá bélyegét erre az egészre, s mennyire zavarja meg az eddigi gyakorlatot. Reméljük, hogy nem, s idén is lesz sok-sok ilyen jellegű munkalehetőség. Szóval nyomás jelentkezni!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hiper.blog.hu/api/trackback/id/tr931416688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződgyík 2009.10.13. 15:16:27

Dolgoztam ilyen helyen (amivel nyilván nem vagyok valami nagy ritkaság), és úgy vagyok vele, hogy soha mégegyszer a büdös életben.
Karácsonykor pedig főleg soha, az maga a halálba hajtó robot..,
süti beállítások módosítása