HTML

hiper

A hipermarketek és a kereskedelem csodálatos világa. Nézzünk a dolgok mélyére! Hogyan működik a hiper? Ha van ötleted, témád, vagy posztot szeretnél írni a témával kapcsolatban, akkor küldj e-mailt a következő címre: droli99@gmail.com

Utolsó kommentek

  • Szabina Petroczki: Üdvözlöm! Azt szeretném kérdezni hogy mit tegyek a következő dologban?Ma vásároltam egy játékautót... (2018.05.10. 15:34) Ha nem jó az ajándék...
  • bogarász: Kedves Droli! Kicsit kései a hozzászólásom, de ma pont így jártam. csak más termékkel. Már a tábl... (2012.02.11. 15:36) Sajt, Penny Market, botrány
  • Attila__: A www.gyerunkvasarolni.hu weboldalon gyerekjáték végiglapozni a legfrissebb akciós újságokat és ka... (2011.12.15. 21:03) Akciós újságban csak magyarul!
  • flippant: Árufeltöltőnek hol lehet jelentkezni? Milyen végzettség kell hozzá? Könnyű árufeltöltőként elhelye... (2011.12.12. 17:50) Dolgozzunk hiperben! Az árufeltöltő feladatai
  • Rézszakáll: És a karalábéra tesznek érzékelőt?? Mert, hát a karalábé, és a zsömle, stb. könnyen pakolható csip... (2011.06.26. 13:06) Önkiszolgáló pénztár
  • Utolsó 20

Hiper=társadalom?

2009.01.17. 10:00 Droli

Mindig azt szoktam mondani, hogy minden rossz, amit a hiperben tapasztalsz, azt a társadalmunkban is tapasztalhatod.

Mert:
1. A kasszán más az ár, mint ami ki van írva? És a négyes metrónál?
2. Elképesztő kupleráj van, minden széthányva? Mikor mész hazafele, nézz körül az utak mellett, mi van ott hagyva!
3. Az eladó nem foglalkozik veled, s sokat kellett várni rá? És amikor tegnap az önkormányzatnál voltál?
4. Egy árufeltöltő majdnem elgázolt a békával? És mikor a múlt héten egy Suzuki előzött egy kamiont - veled szemben?
5. Lejárt szavatosságú volt a konzerv? Ja, azt csak a politikusoknak szabad...
6. Valaki a szemed előtt lopott el egy parfümöt? Lehet, hogy épp most rabolják ki a házad!
7. stb, stb

A hipermarketekben található állapotokért ugyanúgy felelős a vásárló, mint a dolgozók. Mert például a termékeket a vásárló bontja ki és dobálja szerteszét, nem az árufeltöltő! Persze, az árufeltöltőnek feladata a rendrakás és a selejt eltakarítása, de... nem lenne egyszerűbb, ha kulturáltan vásárolnánk? Erről mindig az jut az eszembe, mikor az "átlagember" megy az utcán, elhajítja a csikket, aztán meg szidja az önkormányzatot/Gyurcsányt/Orbánt, mert bokáig szemétben gázol, s nem takarítja fel senki. Na ja, az önkormányzat is tudná másra költeni a pénzt, semmint ilyen hülyeségre, hogy az eldobált szemetet összeszedje a járdán. Mert ez pénz, amit lehetne költeni pl. lélegeztetőgépre is. Vagy a vonatokon szoktam látni a táblát: "Megkérjük kedves utasainkat, hogy az üléseket ne hasogassák szét, mert szeretnénk ezt a pénzt a szolgáltatásunk javítására fordítani!". S milyen igazuk van! Mennyi minden mást tudna a MÁV azzal a pénzzel kezdeni (most tekintsünk el attól, hogy azt is ello... szóval értitek :-).

Ugyanígy a hiper is tudná azt az időt másra is fordítani. Az ilyen rendezés minden nap minimum 2 órát vesz el (de sokszor ennél többet is), s e két óra alatt rendbe lehetne tenni a cimkéket (csökkenne az áreltérések száma), ki lehetne tölteni az akciós terméket, rendesen meg lehetne rotálni az élelmiszert (itt nem feltétlenül a lejárt dolgokra kell gondolni, hanem például a zöldségnél ki lehetne válogatni a kevésbé szép árukat is), s lehet, hogy az eladónak is több ideje lenne rád. Mindenki jobban járna, nem?

Persze, a hiper azért van, az ott dolgozók azért vannak, hogy rendet tartsanak, ez a dolguk, a vezetők meg vegyenek fel több embert, hogy ezt is lehessen kezelni!- mondhatod. Rendben, de akkor ne csodálkozz, ha drágul minden, mert ennek a költségei az árban meg fognak mutatkozni. Csakúgy, mint a társadalomban: ha nem lopna senki, nem kellenének börtönök. Ha nem dobálná el senki a szemetet, nem kellenének köztisztaságiak. Kevesebbe kerülne az állam, s lehetne adót csökkenteni! Nem lenne jó? Sajnos nagyon sok erőforrás megy el olyan dolgok rendbetételére, melyet felelőtlen embertársaink okoznak.

S mit tehetsz te az ügy érdekében? Ne dobd el a szemetet az utcán. Ne hasogasd fel az ülést a vonaton. És ha valamit leveszel a polcról, de nem kell, tedd vissza a helyére. S máris sokat tettél magadért és mindannyiunkért.    
 

1 komment

Címkék: társadalom vásárló rendezés alkalmazott hiper árufeltöltő

A bejegyzés trackback címe:

https://hiper.blog.hu/api/trackback/id/tr37880862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cockney 2009.01.17. 22:59:06

még egy fontos dolgot kihagytál. sokan (tévesen) azt hiszik, hogy a piacgazdaság=ha pénzed van bármit megtehetsz (pedig nem). ebből születnek aztán az olyan konfliktusok amikor kedves vásárló bejön megvenni valamit, de úgy hogy az orrába beleesik az eső és akkor csicskáztatja az embereket. én segítőkész eladó vagyok, de amikor valaki zéró köszönés, semmi "lehetne-e", "megkérhetném, hogy" hanem egyből "bontsa már ezt ki nekem, tudjam milyen szart veszek" meg hasonlók, na az ilyeneket nem szoktuk tolerálni. felőlem írhatja a homáron a sok nagyokos, hogy a "vevő elött térden kell csúszni akármi is van", nehogy már valaki azt képzelje, hogy mert van 20ezer forintja tv-re, már lehet paraszt.

amúgy nem tudom, hogy igaz-e az hogy hiperekbe csak a társadalom legalja jár, de ha tényleg ezek az arányok úgy általában a magyar társadalomban is akkor nagyon szomorú a helyzet.
süti beállítások módosítása