HTML

hiper

A hipermarketek és a kereskedelem csodálatos világa. Nézzünk a dolgok mélyére! Hogyan működik a hiper? Ha van ötleted, témád, vagy posztot szeretnél írni a témával kapcsolatban, akkor küldj e-mailt a következő címre: droli99@gmail.com

Utolsó kommentek

  • Szabina Petroczki: Üdvözlöm! Azt szeretném kérdezni hogy mit tegyek a következő dologban?Ma vásároltam egy játékautót... (2018.05.10. 15:34) Ha nem jó az ajándék...
  • bogarász: Kedves Droli! Kicsit kései a hozzászólásom, de ma pont így jártam. csak más termékkel. Már a tábl... (2012.02.11. 15:36) Sajt, Penny Market, botrány
  • Attila__: A www.gyerunkvasarolni.hu weboldalon gyerekjáték végiglapozni a legfrissebb akciós újságokat és ka... (2011.12.15. 21:03) Akciós újságban csak magyarul!
  • flippant: Árufeltöltőnek hol lehet jelentkezni? Milyen végzettség kell hozzá? Könnyű árufeltöltőként elhelye... (2011.12.12. 17:50) Dolgozzunk hiperben! Az árufeltöltő feladatai
  • Rézszakáll: És a karalábéra tesznek érzékelőt?? Mert, hát a karalábé, és a zsömle, stb. könnyen pakolható csip... (2011.06.26. 13:06) Önkiszolgáló pénztár
  • Utolsó 20

Tesco mobil

2009.10.15. 13:27 Droli

- Akkor majd hívlak mobilon! Milyen vagy, vodás, pannonos vagy t-mobilos?

- Tescos!

Ma már szinte mindent lehet kapni a hiperben: tejet, kenyeret, utazást, biztosítást, hitelt... de hogy mobilt? Nem, nem a mobiltelefonról beszélek, hanem magáról a szolgáltatóról!

Bizony, már van ahol létezik Tesco mobil. Pont ugyanolyan, mint akármelyik más szolgáltató, van SIM kártyájuk, percdíjaik, lehet velük sms-t küldeni, meg minden más egyebet is, csak hát... ők a Tesco. Nem építettek saját hálózatot adótornyokkal, hívószámmal, stb, hanem bérlik egy másik nagy szolgáltató hálózatát, ezáltal a lefedettség 99%-os! S mi szól mellettük? Hát mi más, mint az ár...

Ugyanis nagyon-nagyon olcsók, a legolcsóbbak a piacon, „Tesco Value” tarifával. Elég egyszerű árazásuk van, nem bonyolították túl a dolgot: a hívás perdíja belföldön 20 cent, az SMS díja 9 cent, és ennyi. Feltölteni Tesco feltöltőkártyával lehet, de ezt gyakran akciózzák: most éppen egy „buy one get one free” (egyet fizet, kettőt kap) akciójuk van, ami szintén egyedülálló a piacon, mert a többi szolgáltató nem csinál ilyet. Tehát gyakorlatilag feleződik a percdíj! Az átállás is egyszerű: venni kell egy Tesco SIM kártyát (minden pénztár mellett van ilyen), ki kell kódoltatni a mobilt, majd betenni a SIM kártyát, s ennyi, lehet is beszélni.

Mint írtam az elején, ezt a Tesco egyelőre csak pár külföldi országban csinálta meg, Magyarországon még nem, de kíváncsian várom, hogy mikor beszélhetünk majd mi is Tesco mobillal. Mindenesetre kíváncsi lennék, hogy hányan használnák, hiszen nálunk a Tesco termékeknek van némi negatív utánérzete is, s biztos lennének, akik az árért nem cserélnék le a jól bejáratot, jól hangzó szolgáltatójukat.

(Tesco Value mobiltelefonról még nem tudok, pedig érdekes lenne egy olyan telefon, melyen csak sms-t és hívást lehetne bonyolítani, de cserében nagyon olcsó lenne :-)

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hiper.blog.hu/api/trackback/id/tr591435201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

charlie 2009.10.15. 17:17:45

Van ilyen occso telefon, Motorola F3 a neve

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.10.15. 21:21:23

www.telefonguru.hu/keszulekek/keszulek-guru_Motorola_F3.asp

Megnéztem. Megdöbbenve látom, hogy ilyen van nekem is! :-) De van rajta ébresztőóra meg számológép, szóval ez már luxus :-)

Kaga · http://autostat.hu/markatoertenetek 2009.10.16. 10:54:50

Lassan lesz TESCO vadászgép és űrhajó is, szóval nincs min meglepődni.
Amúgy meg a felirat annyira nem lényeg, és a Tesco ropi mai napig a best a világon...

Vegaaa 2009.10.28. 19:23:44

"Az átállás is egyszerű: venni kell egy Tesco SIM kártyát (minden pénztár mellett van ilyen), ki kell kódoltatni a mobilt, majd betenni a SIM kártyát, s ennyi, lehet is beszélni."

telszám marad? kódoltatás ingyé van? hüségszerződés? a lefedettség egy dolog, de csúcsidőben nem dobja vissza pl. az sms-t hogy telített a hálózat? (mivel a tesco csak "albérlö" egy szolgáltatónál, ezért nagy forgalomnál gondolom a "föbérlö" elönyben részesíti saját elöfizetöit). a tarifa minden MÁS szolgáltatóhoz történö telefonálás esetén is ugyanannyi? ezen tarifa mennyire állandó, nem változik olyan szinten mint mondjuk egy katalógus?
ha tovább gondolkodnék biztos volna még hasonló rosszindulatú kérdésem, hisz tudod énis kereskedek:)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.10.29. 22:02:51

@Vegaaa: telszám: azt hiszem, marad, kódoltatás: szolgáltatótól függ, mennyi, lehet ingyenes is, kis ország, ezért annyira meg nem telített az a hálózat, tarifa rémesen egyszerű, s olcsó, s nem változott eddig.
süti beállítások módosítása